Hypotheekvormen

U kunt kiezen uit allerlei hypotheekvormen. Maar voor welke hypotheek of combinatie u ook kiest, een hypotheek is altijd gebaseerd op één of meerdere van de onderstaande hoofdvormen. Klik op een van de onderstaande vormen voor meer informatie:

Aflossingsvrije hypotheek
Bij de aflossingsvrije hypotheek wordt alleen rente betaald en geen aflossing. Lees meer over de aflossingsvrije hypotheek.

Annuiteïtenhypotheek
Bij een annuïteitenhypotheek wordt gedurende de looptijd – bij gelijkblijvende rente – een vast bedrag aan rente en aflossing (annuïteit) betaald. Lees meer over de annuiteïtenhypotheek.

Beleggingshypotheek
Een beleggingshypotheek is een combinatie van een aflossingsvrije hypotheek en een effectendepot. Lees meer over de beleggingshypotheek.

Effectenhypotheek
Bij de effectenhypotheek lost u de lening niet af en betaalt u alleen rente. Daarnaast wordt eenmalig een bedrag in een beleggingsfonds gestort. Lees meer over de effectenhypotheek.

Hybride hypotheek
De hybride hypotheek combineert de voordelen van de spaarhypotheek en de beleggingshypotheek. Lees meer over de hybride hypotheek.

Levenhypotheek
De levenhypotheek is een combinatie van een aflossingsvrije hypotheek en een levensverzekering (kapitaalverzekering). Lees meer over de levenhypotheek.

Lineaire hypotheek
Bij de lineaire hypotheek wordt gedurende de looptijd periodiek een vast bedrag afgelost. Lees meer over de lineaire hypotheek.

Spaarhypotheek
De spaarhypotheek is een verbeterde versie van de traditionele levenhypotheek. Lees meer over de spaarhypotheek.

Weet u al welke hypotheekvorm het beste bij u en uw situatie past? Of heeft u misschien wat meer informatie nodig om een juiste keuze te maken?